Over Nieuwe Hoop Werkt - Nieuwe Hoop

Over Nieuwe Hoop Werkt

Nieuwe Hoop Werkt is er voor mensen die niet zelfstandig aan het werk kunnen maar wel graag in een leuke, veilige omgeving aan de slag willen in een winkel of op een andere leuke werkplek. Passend werk voor iedereen is ons credo.

Begonnen in onze kringloopwinkel heeft Nieuwe Hoop Werkt ondertussen met tientallen deelnemers gewerkt. Sommigen stromen uit, maar sommigen blijven ook voor een lange periode bij ons werken.

Geschiedenis

Al enkele jaren werkt Nieuwe Hoop samen met verschillende zorgorganisaties om in onze projecten dagbesteding aan te bieden. We hebben door onze ervaring gezien dat ondanks dat wij geen zorggeld ontvangen voor het plaatsen van clienten, er vaak geen enkele begeleiding is op de werkvloer of voor de cliënt zelf. Dit zorgt ervoor dat grote zorginstellingen wel geld vangen voor het niet leveren van zorg. Hier zijn wij het grondig niet mee eens. Vaak komt dan de zorg volledig bij mensen te liggen die niet opgeleid zijn of enige ervaring hebben met mensen met een rugzak.

Daarom hebben wij besloten zelf professionele zorg in te kopen om mensen die bij ons dagbesteding willen doen niet langer in de kou te laten staan maar hen juist die aandacht en professionaliteit geven die ze verdienen.

Naast onze kringloopwinkel zijn we ook gestart met andere initiatieven zoals: koken voor de wijk en het sociaal café. Enkele jaren geleden hebben wij wijkcentrum ‘t Hart overgenomen en totaal verbouwd om mensen welkom te heten die het wat moeilijker hebben. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd eten voor slechts €4,- per persoon.